Utförligt om hotellet

Hotell S:t Clemens är ett litet familjehotell i Visby innerstad. Hotellet ligger centralt beläget innanför Visbys medeltida ringmur. Hotell S:t Clemens är Gotlands första miljömärkta boende och vi serverar en KRAV-märkt frukost. Alla rum är rökfria och har egen dusch och toalett. Läget i centrala Visby innerstad gör att det är nära till det mesta. Botaniska trädgården ligger runt knuten. Det är nära till havet, Domkyrkan och Stora torget. Det är också nära till Visby hamn, affärsgatorna och Visbys centrum.


Husen

På Hotell S:t Clemens bor du i någon av våra fem gamla byggnader. Husen ligger samlade kring två skyddade innerträdgårdar vägg i vägg med S:t Clemens medeltida kyrkoruin. Det äldsta huset är från 1600-talet och det yngsta från 1920-talet. Byggnaderna har under årens lopp tjänat som lokal åt allt från skomakare och plåtslagare till frisörer och affärer samt varit lägenheter och kontor. Under 1980-talet började omdanandet av byggnaderna till hotell. Idag så är så gott som varenda kvadratmeter utnyttjad till hotellrum men arbetet med att renovera och underhålla fastigheterna och rummen pågår kontinuerligt.


Rummen

Våra rum är alla olika till storlek och utformning. De gamla byggnaderna sätter ramarna för rummens personliga utformning. Alla rum är rökfria och har dusch, toalett, TV, radio och trådlöst Internet. Rummen sammanbinds av två trädgårdar och många har egen ingång. Hotellet har tre stjärnor. Trådlöst Internet, frukost och dagligt städ ingår alltid i rumspriset.


Läget

Hotell S:t Clemens ligger centralt beläget i Visby innerstad. Innanför ringmuren – mitt emellan Domkyrkan och Botaniska trädgården – ligger hotellet vägg i vägg med S:t Clemens kyrkoruin. Läget i den lugnare norra delen av Visby innerstad gör att det är både nära till havet, shopping, restauranger, museum och den medeltida stadskärnans alla sevärdheter.

För att äta lunch eller middag går man förslagsvis de 350 metrarna till Stora Torget. Här erbjuds man ett digert och högklassigt restaurangutbud året om. Fråga gärna oss i receptionen för tips på de bästa ställena. Kring Stora Torget ligger också de största nattklubbarna i Visby.


Familjeföretaget

Hotell S:t Clemens är ett hotell som drivs av två generationer von Schulman – Annabritta och Bjerne, sonen Carl och hans fru Menette. Tillsammans köpte vi hotellet 1 maj 2007 och är nu tredje ägarna sedan starten på 80-talet. Vi är tacksamma för de många stamgäster som bott på hotellet länge och valt att fortsätta bo hos oss sedan vi tagit över. Tillsammans med våra duktiga medarbetare gör vi vårt bästa för att gästerna skall trivas minst lika bra som tidigare. Vi sjösätter också många nya egna idéer och renoverar kontinuerligt ett par rum per år. Sedan 2009 är vi Gotlands första Svanenmärkta boendeanläggning.

Hotellet är öppet året runt med enda undantag för jul och nyår. Besök oss gärna under hösten, vintern eller våren då Gotland är minst lika vackert som på sommaren – samtidigt helt annorlunda.

Varmt välkomna önskar familjen von Schulman med personal!

Populäraste sökorden: visby hotell visby hotell S:t Clemens gotland visby hotell miljömärkt svanenmärkt billigt weekend visby boende visby boende sommar weekend gotland hotell gotland hotell visby gotland boende gotland boende visby gotland konferens boende hund gotland boende paket boende gotland boende gotland hund hotell visby hotell konferens visby gotland hotell visby innerstad hotell visby billigt almedalen politikerveckan almedalsveckan